marți, 28 octombrie 2008

Naționalism sau patriotism?


Cand pleci in Irak, ti se spune ca mergi sa omori teroriști. Poti crede asta?

Ce este patriotismul?
Este atașamentul individului fața de stat, politica si legile sale.
Ce este naționalismul?
Este atașamentul individului fața de nația sa,limba vorbită, strămosii sai, istoria sa, eroii neamului și pamântul strămoșesc.

De ce este nu este condamnat patriotismul?
Pentru ca servește in totalitate intereselor politice, administrative și grupurile de interese participante la conducerea statului.

De ce este condamnat naționalismul?

Pentru ca naționalismul real este apolitic.
Este periculos pentru stat deoarece nu se amestecă in puterea statului și astfel nu poate fi manipulat ori controlat decât oprimat cu metode de represiune mascate sub democrație.
Pentru că naționalismul se impotriveste unor legi date impotriva natiunii, pentru defavorizarea sa, pentru alterarea limbii materne, pentru infometarea sa, pentru tacerea celor ce vorbesc prea mult.
Pentru că naționalismul nu este in pas cu moda.
Moda tine de:
dezbinarea familiei, traiul dezordonat, relații extraconjugale cu mare raport numeric, lipsă de educație sub deviza ca e necesară școala vieții ( aia e bună la puscarie), nu sunt necesare studiile, cultul castigului la loto sau alte metode de imbogațire peste noapte, vorbirea stâlcită a limbii materne și cultul televizorului- a crede tot ce spune și arată televiziunea ( rezultatul garantat al manipularii)
Concluzie: naționalismul nu este in concordanța cu interesele statului.

Naționaliștii sunt singura categorie de oameni de pe intreg pamântul, care nu are garantat dreptul la opinie și la liberă exprimare.

Camarad Ionuț Rotaru
Divizia BF001

Niciun comentariu: