miercuri, 13 august 2008


Grupurile de neonazişti din Germania şi-au schimbat tacticile şi recurg mult mai des la violenţe.
Şeful Biroului Judiciar Federal German (BKA), Joerg Zierke, a dezvăluit duminică, într-un interviu acordat pentru „Der Tagesspiegel“, că numărul de incidente violente înregistrate în Germania este din ce în ce mai mare. Zierke explică acest fenomen prin accentuarea agresivităţii bandelor de neonazişti după ciocnirile din Hamburg, de la începutul lunii mai.

„Facţiunile radicale de neonazişti îi atacă agresiv pe ofiţerii de poliţie şi pe militanţii de stânga. Înainte, neonaziştii evitau să recurgă la violenţă din motive tactice“, a precizat şeful poliţiei germane.

Violenţele au izbucnit în Hamburg pe 1 mai, când antagonismul dintre militanţii de stânga şi extremiştii de dreapta s-a creionat din nou în tonuri puternice.
Publicitate
Atunci, 6.000 de demonstranţi de stânga s-au ciocnit cu cei 1.500 de neonazişti ce participau la un marş organizat de Partidul Naţional Democrat, de extremă dreapta. Incidentele au fost cele mai grave din Germania ultimilor ani şi doar intervenţia în forţă a poliţiei a contribuit la evitarea pierderilor de vieţi omeneşti.

sursa : Gandul

Niciun comentariu: