duminică, 17 august 2008

MINISTRUL CIOROIANU A FOST HARȚUIT IN PROPRIA ȚARĂ, PENTRU O AMARATĂ DE OPINIE


Situaţia aceasta a ajuns la saturaţie, iar gândirea unui om nu mai poate fi arestată în România. Toţi suntem ridicaţi împotriva represiunii care se exercită asupra celor care luptă pentru neamul lui Decebal.


Ministrul Cioroianu a făcut o afirmaţie metaforică exprimând dorinţa sa de a organiza excursii în Egipt pentru etnia care face dezastru în Europa şi comite nenorociri în Italia. Nu a apucat să respire pentru că unele instituţii formate din oameni care lucrează cu informaţii şi cele pentru persoane homosexuale, pentru rromi, îi bagă pumnul în gură cu cerere de demisie. Cititorule! Te ţii bine şi citeşti.



Comunicat de presă



Demisia ministrului Cioroianu pentru declaraţii de tip nazist


Organizaţiile semnatare condamnă cu fermitate modul inacceptabil în care Ministrul de externe al României, Adrian Cioroianu, consideră că poate fi soluţionată situaţia cetăţenilor români “care ne fac de râs” în străinătate, respectiv deportarea acestora în deşertul egiptean.


Faptul că Ministrul de Externe al României propune public soluţia ca statul român să cumpere “un teren în deşertul acela egiptean, să ii plasăm acolo pe cei care ne fac de râs” este o încălcare gravă a legislaţiei româneşti şi europene şi reprezintă o măsură de tip nazist.


Reamintim domnului Ministru Adrian Cioroianu, istoric de formaţie, că îndepărtarea unor persoane nedorite dintr-o ţară (aşa cum este definita deportarea) a fost folosită ca instrument în timpul Holocaustului cu consecinţe grave pentru minorităţile care i-au căzut victimă. Orice aluzie la asemenea măsuri naziste este inacceptabilă în condiţiile în care statul roman şi-a reprimat sângeros o parte din proprii cetăţeni în timpul celui de-al doilea război mondial.


Reamintim de asemenea domnului ministru că legislaţia şi politicile publice prevăd reorganizarea eficientă a sistemului naţional de reintegrare socială a infractorilor şi asigurarea punerii în aplicare a asistenţei post-penale a acestora.


Într-o societate democratică justiţia se realizează de către autorităţi prin intermediul unor soluţii care să vină în sprijinul cetăţenilor şi în nici un caz prin adoptarea unor măsuri de deportare, sau a unor soluţii extremiste, de factură nazistă.


Organizaţiile semnatare cer demisia Ministrului de Externe al României ca o dovadă de respect faţă de legislaţia naţională şi europeană în vigoare şi de “comportament demn” faţă de cetăţenii României.


Organizaţii semnatare:


Agenţia de Monitorizare a Presei

ACCEPT

Asociaţia Culturală TURN

Asociaţia Parteneri pentru Dezvoltare

Centrul de Resurse Juridice

European Roma Grass Roots Organisation

Institutul pentru Politici Publice

Liga pro Europa

Romani CRISS


Fără comentarii, stai jos că ai ştiut tot. Dar în diaspora din Italia a ajuns celebru ministrul Cioroianu mai ales printre toţi românii care încearcă să le explice italienilor ca ei nu sunt rromi şi ridică mâneca la cămaşă să le arate culoarea pielii. Este adevărat că nu toţi etnicii comit acele acte dizgraţiate, dezonorate, dar trebuie să recunoaştem că o mare parte a lor. Dacă umbli puţin prin Napoli, Roma, Milano, nu vezi un român în baracă ce face caca în lighean. Preferă să doarmă în Caritas unde la 5 dimineaţa îl dă afară şi vine seara înapoi tot pentru somn. Când etnia rromă va fi majoritară, în 10 ani cum se preconizează, opinia multora este că vom fi acuzaţi românii pentru modul nostru de viaţă pentru că nu se aliniază la standardele rrome.

Ministrul dezminte mai târziu declaraţiile făcute la adresa imaginii sale spunând că a fost o reacţie umană, cele zise în acel moment fiind un comentariu la adresa crimelor şi violurilor petrecute. Majoritatea oamenilor din jurul nostru au perceput gluma, pamfletul sau metafora, dar cei din frontul advers au atacat.


Niciun comentariu: